torsdag 14. februar 2008

Skrekk og gru (?)

Jepp, du leste riktig over her. Det er 14. februar, den store dagen! Hjertedagen! Dagen alle kvinner elsker! Og hater.. Ringer det noen bjeller? Ikke det? Nei, da er du ute på dypt vann. Lykke til sier bare jeg, da!

Hver 14. februar feiret mesteparten av verden Valentines Day. Dette er opprinnelig en amerikansk tradisjon som kom til lille, isolerte Norge på 90-tallet. Hvis vi bare hadde visst hva vi begav oss ut på. Plutselig stormet alle kjærester, ektemenn, beundrere og alskens maskuline skapninger til butikkene for å kjøpe noe sukkersøtt, rødt, rosa, blinkende eller sjokoladeaktig til sin kjære.

Det er så store forventinger knyttet til denne dagen, og det spesielt fra damene vil jeg tro. Stakkars mannfolk må vri hjernen både en og to ganger for å klekke ut noe genialt som slår fjorårets hyllest til sin elskede. Og damene sitter der og tar i mot. Hvorfor skal ikke kvinnene overøse mennene med roser, sjokolade, kort og ringer? Er ikke det litt urettferdig kanskje? Men men, nå er nå så... Det finnes jo kvinner som legger seg i selen til 14. februar, men de hører vi kanskje ikke så mye til.

Tenk så fælt det er for en stakkars singel dame som blir stilt spørsmålet om hun fikk mange gaver og kort fra hemmelige beundrere opptil flere ganger i løpet av dagen. Hva om hun ikke fikk noe? Det stilles så høye forventninger! Det er kanskje nettopp dette som er problemet, hele greia blir rett og slett litt for kunstig!

En annen teori til hvorfor vi nordmenn har trykket en så ukjent tradisjon tett til våre bryst er at butikkene vil tjene penger. Dette gjør de gjerne på bekostning av andre. Noen mennesker kan bli skuffet og sure hvis ikke de får søte, mange og eksklusive gaver på Valtine's Day. Jeg er sikker på det er mange, mange par som krangler denne dagen. Og da er jo hele poenget med å ha en sånn tradisjon borte!

Butikkene er overfylt av glorete blinkende hjertenøkkelringer, syngende kort og plysjhjerteputer. Bare for å nevne noe. Det verste er kanskje at disse produktene går som varmt hvetebrød denne dagen. Dette syntes jeg er helt ærlig er skrekkelig og ordentlig harry. Jeg hadde ikke blitt spesielt glad over å få en sånn gave. Tydeligvis er det jo noen som liker dette, i og med at butikkene er overfylt av det. Men men, smaken er som baken...

Jeg tror vi kunne klart oss helt fint uten Valentine's Day, i og med at det har blitt til en dag butikkene kan tvinge folk til å punge ut med enda mer penger. Tanken bak er jo veldig fin, men vi har da 364 andre dager i året hvor vi kan vise at vi bryr oss om hverandre.

1 kommentar:

LK sa...

Flotte meninger i dette innlegget! Merkelig hvordan vi nordmenn til stadighet kopierer ting amerikanerne har funnet på: Valentine's Day, Halloween... You name it! Det som uansett er sikkert er at butikkene tjener grovt på disse påfunnene, og at det helt sikkert er mange "sårede" hjerter også på tampen av alle hjerters dag.